Pavone bestrijdt taboes met schitterende antilek lingerie

  Pavone Lingerie is een vernieuwend lingeriemerk dat vrouwen bevrijdt van taboes en hen zelfverzekerd doet voelen. En het is niet zomaar een prachtige collectie... Elk item is voorzien van een antilek-kruisje dat voor heel veel verschillende ongemakjes de oplossing kan zijn. Wij gingen in gesprek met oprichtster en ontwerpster Janneke Schellekens.

  Hoe kwam je in de modewereld terecht en hoe leidde dat tot Pavone Lingerie?

  “Vele mooie - en minder mooie ervaringen - in het leven hebben mij gemaakt tot wie ik ben en hebben bepaald met welke bril ik naar de wereld kijk. Ik heb in Zuid-Amerika en in Italië gewoond en daar is mijn blik op mode en vrouwelijkheid volledig veranderd. Vooral mijn blik op lingerie en hoe je je als vrouw zelfverzekerd en fijn kan voelen met goed passende en mooi ogende lingerie. Iets waar ik als jonge vrouw veel minder mee bezig was.

  De bevalling van mijn zoon was heftig en zorgde ervoor dat ik een tijdje last had van mild tot licht urineverlies. Hier vond ik geen passende oplossing voor, behalve het gebruik van inlegkruisjes. Daar moest ik toch wat mee?
  Uiteindelijk komt Pavone voort uit het onverwacht overlijden van mijn moeder, ze was nog maar 57 jaar oud. Ik dacht, als ik net zo jong sterf als mijn moeder, wil ik tevreden kunnen terugkijken op mijn werk en mijn leven. Dat heeft me aan het denken gezet; met Pavone Lingerie werk ik in brede zin aan meerwaarde én zingeving. Lingerie met een unieke meerwaarde werd het resultaat.”

  Wat een prachtige collectie heb je. Wat is jouw bron van inspiratie?

  “Elke vrouw is prachtig én uniek. Ik streef ernaar om voor ieder lichaam, leeftijd of achtergrond een product aan te bieden, dat niet alleen praktisch is (het vervangt het gebruik van wegwerpproducten/inlegkruisjes) en met name mooi is, fijn draagt én waarmee men zich (weer) vrouwelijk voelt. 

  Mijn inspiratie haal ik uit verhalen van vrouwen, het nieuws en met name de vele reacties die ik van vrouwen ontvang en die mij stimuleren om mezelf verder te ontwikkelen en nieuwe producten te maken.

  Pavone is Italiaans voor pauw: sierlijk, kleurrijk, trots, kracht en elegantie, precies waar Pavone Lingerie voor staat.”

  Wat was je eerste product en hoe is dit verder ontwikkeld? 

  “Ik ben gestart met meerdere producten tegelijk, nl. een hipster, basic, midi, taille, string en bijpassende tops, gemaakt van zacht kantwerk. Mijn eerste collecties zijn in 2019 gelanceerd in de kleuren marineblauw, bordeaux en zwart. Later volgde ivoor, felrood en mint. 

  De eerste 2 collecties komen terug in een diepere kleur blauw en rood. Ook werken we aan een nieuwe lichte tint en een mannencollectie. Inmiddels zijn er drie nieuwe slips bij gekomen, de maxi, taille lace en midi lace. Daarnaast is er een bodysuit ontwikkeld en een bikini
  Elk Pavone item heeft een uniek absorberend, beschermend en antilek-kruisje gemaakt van bamboe. Dit natuurlijke materiaal voelt aan als zijde, absorbeert snel en blijft droog aanvoelen. Vrouwen ervaren de Pavone slips als verslavend zacht.”

  Voor welke klachten kunnen onze lezers geschikte lingerie vinden bij jou? 

  “Veel vrouwen kopen de lingerie omdat ze het mooi vinden, fijn vinden zitten of het belangrijk vinden dat lingerie duurzaam gefabriceerd wordt. Als het specifiek om klachten of misschien nog wel meer over een behoefte van vrouwen gaat, dan horen wij met het team zeer verschillende redenen waarom vrouwen Pavone graag dragen:

  Tijdens het sporten, menstruatie, na het vrijen, intolerantie van synthetische stoffen, lichen sclerosus, vaginale schimmelinfecties, verzakking, vulvakanker, licht- of mild urineverlies (om diverse redenen, vaak simpelweg leeftijd, waarbij een lachsalvo soms gevolgen heeft

  Wat is er uniek aan je merk en hoe doorbreek je juist die taboes?

  “Pavone lingerie biedt een oplossing voor vrouwen die lingerie willen dragen en geen inlegkruisjes willen gebruiken. Naast het feit dat mild tot licht urineverlies iets is waar menig vrouw mee te kampen heeft om zoveel verschillende redenen (bevalling, sport, stress incontinentie, leeftijd), wil ik met name dat dit onderwerp besproken moet kunnen worden. Een taboe onderwerp waar ik gelukkig al heel veel aandacht aan heb mogen schenken op tv, radio of in magazines. Hieruit blijkt dat het zo herkenbaar is voor vele vrouwen, terwijl er vooral over gezwegen wordt. Ik ben blij hier verandering in aan te mogen brengen.

  Daarnaast wil ‘de maatschappij’ af van wegwerpmateriaal. Pavone vervangt o.a. het gebruik van inlegkruisjes. Inlegkruisjes zijn zwaar belastend voor het milieu: een vrouw gooit gedurende haar leven gemiddeld ongeveer 10.000 menstruatieproducten weg, reken maar eens uit wat dat betekent aan afval. Het is een hele fijne trend dat we ons meer bewust worden van onze wegwerpwereld en daar verandering in willen brengen.”

  We zien dat je duurzaam te werk gaat. Kan je daar iets meer over vertellen? 

  “Met veel zorg worden onze producten samengesteld én gemaakt. De keuze voor bamboe is een duurzame, door velen (h)erkend. Pavone wordt milieuvriendelijk gemaakt onder certificering OEKO-TEX. Dit betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten, met een direct voordeel voor de huid én de (vaginale) gezondheid van vrouwen. Ook bezoeken wij regelmatig onze lokale partners, om processen en arbeidsomstandigheden blijvend te monitoren en controleren.”

  Iets anders dat je nog kwijt wilt aan onze lezers?

  “Waar de oorsprong van Pavone ontstond om inlegkruisjes te vervangen voor vrouwen met mild tot licht urineverlies en ze toch lingerie te laten dragen, ben ik enorm trots om voor zoveel meer vrouwen een meerwaarde te kunnen bieden.

  Van jonge meiden die de hipster dragen, sportdames die de string gebruiken tijdens de workout, vrouwen die de slips gebruiken rondom de maandelijkse periode of na het vrijen tot en met vrouwen met vaginale klachten zoals lichen sclerosus.

  Tot slot: ondanks dat lingerie met name een product voor vrouwen is, krijg ik steeds meer vragen van mannen die ook last hebben van mild – licht urineverlies. Over een paar maanden zal ik daarom ook een mannenlijn introduceren. De nieuwe herfstcollecties voor vrouwen zullen in oktober online komen en voor nu is de zomersale in volle gang. 

  Voor vrouwen die willen kennismaken met Pavone Lingerie zijn er nu slips beschikbaar vanaf € 9,95. Zie: www.pavonelingerie.com.”

  Bedankt voor je eerlijke, interessante antwoorden, Janneke!