Belgische lingerie in de Week Van De Belgische Mode

  Belgische Modefederatie Creamoda lanceert van 14 tot 20 oktober 2019 de eerste Week van de Belgische Mode, om ontwerpers en merken van eigen bodem in de kijker te plaatsen, maar ook om lokaal shoppen te promoten. Lingerienet staat daar volledig achter, want persoonlijk advies blijft cruciaal bij de aankoop van de juiste beha. Ontdek hier welke Belgische lingeriemerken mee hun schouders zetten onder de Week van de Belgische Mode. 

  Nachtmode 

  Eskimo

  Nachtmodemerk Eskimo brengt al méér dan 100 jaar een ruim aanbod eigentijdse pyjama’s en nachthemden voor het hele gezin, waarin je lekker kan ontspannen, rusten en … slapen. De combinatie van zachte, natuurlijke materialen en een goede pasvorm biedt draagcomfort en de nodige bewegingsvrijheid: aangenaam warm in de winter, fris en luchtig in de zomer.

  Victor by Vandy

  Victor by Vandy is een merk voor mannen dat stijlvolle pyjama’s, kamerjassen en homewear brengt voor mannen. De collecties maken van slapen en chillen een feestje. Het merk streeft naar de perfecte pasvorm en oerdegelijke kwaliteit met net dat tikkeltje meer.

  Hfor

  “Het goed gevoel jezelf te zijn” is het motto achter de Hfor lounge collectie. Hfor is geïnspireerd door de vrouw van de 21ste eeuw, die voor zichzelf opkomt en zich wenst te ontplooien in haar druk bestaan. “Home is not a place, it’s a feeling” behoort eveneens tot de filosofie van het merk, dat belang hecht aan maatschappelijk verantwoorde kleding én kwaliteit.

  Leon & Leonie

  Leon & Leonie brengt jonge en frisse items voor mannen en vrouwen, maar ook voor de jeugd. Schattige prints gaan samen met zachte en kwaliteitsvolle materialen. Zelf ervaren? Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een pyjama of kamerjas van dit Belgisch merk!

  Peignora

  Peignora is een Belgisch nachtmodemerk met een speciale focus op kamerjassen. Onder de collectie van Peignora valt ook Peignora Plus.

  Joseffa

  De collectie van "Joseffa, live twice" bestaat uit 100% gerecycleerde materialen. Het merk biedt casual nachtmode voor vrouwen van tops over shorts tot lange shirts en broeken. Alle items van Joseffa zijn gemaakt van vroegere mannenshirts, waardoor je met deze mode werkelijk een steentje bijdraagt aan de planeet. 

  Woody

  Woody staat voor slaapkledij in trendy kleuren en streelzachte materialen. Grappige tekeningen van knotsgekke dieren begeleiden al jarenlang kids en volwassenen naar dromenland. Plezier voor de hele familie!

  Lords & Lilies 

  Lords & Lilies brengt verrassende collecties home- en sleepwear en omvat pyjama's, kamer- en badjassen en homewearoutfits voor vrouwen waarmee je zo naar buiten komt.

  Alice et Maman

  Sinds 2004 brengt het stijlvolle Alice et Maman nightwear, homewear en pregnancy/maternity voor de mode- en milieubewuste vrouw. In de winter wordt de collectie aangevuld met knitwear, terwijl er in de zomer mooie beachwear voorzien is. De nadruk ligt op eenvoudige concepten met oog voor verfijnde details, uitgewerkt in zachte stoffen en hedendaagse kleuren. Alle gebruikte stoffen zijn bovendien voorzien van het label Oeko-Tex Standard 100 dat garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Slow fashion, fair trade en natuurlijke stoffen staan centraal.

  Pluto

  Pluto brengt slaap‐ en homewear collecties van topkwaliteit. Het draagcomfort en de elegantie van elk ontwerp zijn het resultaat van typisch Belgische creativiteit en vakmanschap en een resolute keuze voor de meest kwalitatieve en fijnste stoffen.

  Lingerie – corsetterie

  Hirondelle 

  Hirondelle is puur Belgisch vakmanschap. Dit eigen merk van firma De Spiegelaere brengt een collectie van klassieke, figuurcorrigerende corsetterie tot aan H-cup. Naast confectiematen, biedt Hirondelle ook maatwerk.

  Marie Jo

  In 1981 bracht Van de Velde Marie Jo op het toneel, een lingeriemerk dat schoonheid, luxe en comfort samenbrengt. Met het principe ‘Celebrate the everyday’ richt Marie Jo zich tot iedere zelfbewuste vrouw die een krachtig en tegelijkertijd verfijnd statement wil maken met hoge kwaliteitslingerie die je draagt als ode aan jezelf. Sinds 1997 vult de minimalistischere lijn van Marie Jo L’Aventure het merk aan, terwijl in 2018 Marie Jo Swimwear het daglicht zag.

  PrimaDonna

  Al sinds haar ontstaan in 1865 ontwerpt PrimaDonna luxelingerie met één helder doel voor ogen: vrouwen met vrouwelijke rondingen en een volle boezem de allerbeste pasvorm en steun bieden, tot en met J-cup

  In 2010 werd ook PrimaDonna Twist opgericht, het jongere zusje van PrimaDonna dat een stijlvolle lingeriecollectie met jonge, frisse, modieuze prints en veel mousse cups in het gamma heeft. Ook PrimaDonna Swim en PrimaDonna Sport vullen ondertussen de collectie aan.

  Winkels die deelnemen aan de Week Van De Belgische Mode hebben raamstickers met het gezicht van modeinfluencer Tiany Kiriloff op de etalage geplakt. Hier staan ze opgelijst. 

  Benieuwd naar de Belgische lingerietips van modejournaliste Veerle Windels? Je leest ze hier. Om nog meer Belgische lingerielabels te ontdekken, klik hier.

  Waar koop je de merken? Ontdek het in onze store locator. Bij twijfel bel je de winkel best even op.