Breastflower, het eerste borstjuweel voor vrouwen na borstamputatie

  Niet treuren om wat was, maar stralen in wat kan. Dat idee overvalt ons wanneer we met Kamroen Farzan (52), ontwerpster en oprichtster van Breastflower, in gesprek gaan. Toen Kamroen Farzan (52) gediagnosticeerd werd met borstkanker, koos zij voor een operatieve verwijdering van de gehele borst, ook wel mastectomie genoemd. Een succesvolle maar ook definitieve ingreep. Toch maakte Kamroen’s verdriet al snel plaats voor kracht en dankbaarheid.

  “Ik voelde mij heel krachtig en was trots en dankbaar dat mijn lichaam de borstkanker had overwonnen, maar tijdens mijn intieme momenten werd ik steeds geconfronteerd met een litteken. Een litteken voor iets dat niet meer was. Ik miste de positiviteit en het plezier van een tweede kans, maar ik miste ook iets vrouwelijks en sensueels", begint Kamroen.

  "Ik hield er toen een keer een bloemcorsage voor en zo ontstond het idee voor Breastflower: een borstjuweel dat je op je huid plakt op momenten dat je daar behoefte aan hebt. Breastflower staat voor positiviteit, levenskracht en vrouwelijkheid. Het komt volledig uit mijn hart en is een bijdrage aan vrouwen die hetzelfde meemaken.”

  En zo ontstond Breastflower in mei 2020, in volle coronapandemie, het eerste en enige borstjuweel voor vrouwen na mastectomie. Deze innovatie is handgemaakt én gepatenteerd in Nederland als Dutch Design Quality. In tegenstelling tot een beha met prothese is Breastflower geen functionele oplossing om je borst na te bootsen, maar eerder een aanvulling van de reeds bestaande prothesebeha's.

  Kamroen vult aan: “Vanaf het begin wilde ik dat mijn project luxe zou uitstralen, dat het een totale beleving zou worden. Bij elke stap die ik zette, vroeg ik mezelf af “is dit genoeg Coco Chanel?” (lacht, n.v.d.r.). Als het antwoord ‘ja’ was, ging ik ermee verder, als het ‘nee’ was, werd het geschrapt.” Breastflower is dan ook een ideaal feel-good accessoire dat een vrouw zichzelf mag gunnen na een bewogen traject of dat je (bijvoorbeeld als partner) aan iemand kan schenken voor haar moed en kracht na een mastectomie.

  De Breastflowercollectie 

  Breastflower bestaat uit een CLASSIC en SMOOTH collectie. Elk borstjuweel wordt bevestigd door middel van een littekenvriendelijke bevestigingstape dat speciaal hiervoor is ontworpen voor Breastflower en bij elke aankoop mee wordt geleverd.

  • De CLASSIC collectie omvat een romantisch bloemmodel en is gemaakt van rijke stof, gecombineerd met kant en Swarovski-kristallen. Dit model is chique onder een blouse te dragen en mag gezien worden, al is dat volledig zelf te kiezen.
  • De SMOOTH collectie is gemaakt van dezelfde materialen, maar het leuke aan deze collectie is dat de Swarovski-kristallen zorgen voor een tepeleffect. 

  Beide modellen zijn gevuld met een zachte vulling, die heel comfortabel aanvoelt, en zijn verkrijgbaar in drie kleuren: bordeaux, ivoor en zwart. Breastflower mag gezien worden als een Lingerie-Prothese-in-1. Je kan het item shoppen vanaf 95 euro.