Trend: klaar om te sporten, of niet?

Hilde Francq van trendstudio Francq Colors bundelde voor Lingerienet dé lingerietrends voor herfst/winter 2023. De trend van dit artikel? Hoe sportinvloeden en ondergoed harmonieus samengaan.

Aangezien de bezorgdheid om onze gezondheid de voorbije jaren ongekende hoogtes heeft gekend. is ook sporten niet langer een hobby die we ‘s avonds of in het weekend uitoefenen, maar een echte levensstijl op zich.

We zien duidelijk hoe in interieurs het belang van gezondheid almaar toeneemt, met douches die vitamine C uitstralen, verlichting die een dagritme volgt en de home fitness die in meer en meer luxehuizen wordt geïnstalleerd. Want laat het duidelijk zijn: gezond is het nieuwe rijk.

In de wereld van mode en lingerie vertaalt die sportieve input zich in een almaar fijner wordende grens tussen ondergoed en sportkledij. Leggings en panty’s bewegen naar elkaar toe, en ook topjes en sportbeha’s zijn nog moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Voor ondergoed in het algemeen is de tendens dat die sowieso heel makkelijk en comfortabel moet kunnen gedragen worden tijdens het sporten. Lange tijd werd voor de kleuren van sportkledij een toevlucht genomen in heel opvallende tinten als paars, fuchsia en fluorescerende accenten. Vandaag zien we dat de kleuren van sportswear meer en meer gaan aanleunen bij de trendkleuren in de mode. 

Almaar vaker zien we ook zachtere en neutralere tinten opduiken wanneer het over sporten als yoga gaat bijvoorbeeld, maar sportkleren dragen wil absoluut niet meer zeggen dat je sowieso gaat sporten. Lycra leggings en topjes worden net zo goed gedragen voor wie een dag naar kantoor kan. De overlap tussen sport en casual gebeurt in twee richtingen.

Categorieën: