Trend van het moment: zwarte ijskoningin

Hilde Francq van trendstudio Francq Colors bundelde voor Lingerienet dé lingerietrends voor herfst/winter 2023. Vandaag staat 'de zwarte ijskoningin' in de kijker!

Hoe positief, zacht en gezond de overige trends ook mogen zijn, zo donker, fatalistisch en koud is deze laatste.  

Doemdenken is voor veel mensen de afgelopen jaren een nieuwe hobby geworden en dat vertaalt zich naar een hele groep mensen die hun angsten recht in de ogen kijken en niet meteen overtuigd zijn dat er ons een rooskleurige toekomst staat te wachten.

Dat zwart de overheersende kleur is binnen dit thema mag niet verrassen. Maar ook donkergrijs, donkerblauw en een diep aubergine passen hierbij. De metaalkleur die het jaar 2022 zal overheersen is niet goud of brons, maar zilver. Zwart en zilver geven samen een heel hard en koud effect, wat precies de bedoeling is in dit thema. 

In de lingeriesector zien we deze trend vertaald naar een gothic-achtig thema met de nodige pit en romantiek. Kant en fijne afwerkingen vormen een contrast met het hard kleurgebruik en hier en daar zien we zelfs kinky accenten zoals een lederen bandje, een ketting of een netstructuur. Van alle trends komt het sexy aspect hier het meest naar boven.

De andere trends voor dit najaar ontdek je hierhier en hier.

Categorieën:
Merken: